Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι (16/11/22) εκπρόσωποι του Σωματείου Νοσοκόμων – Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόληση με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ζητώντας να αποσυρθεί διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που επιτρέπει σε ιδιωτικά γραφεία και εργολάβους να δραστηριοποιηθούν στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας “το Υπουργείο Υγείας με συγκεκριμένο ΦΕΚ (αρ. 3289 Β’) που ανακοινώθηκε στις 28 Ιουνίου 2022 φέρνει για πρώτη φορά την άσκηση Ιδιωτικού έργου του κλάδου των Νοσηλευτών και ειδικότερα των αποκλειστικών νοσοκόμων-νοσηλευτών μέσω τη συνεργασίας Ιδιωτικών γραφείων εργασίας με τις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις των Νοσοκομείων του Δημόσιου Τομέα.

Αυτή η Απόφαση δε σηματοδοτεί καμία θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους ως αποκλειστικές/κοί νοσοκόμοι σε Δημόσια και Ιδιωτικά νοσοκομεία. Θα σηματοδοτήσει την χειροτέρευση των όρων εργασίας τους(μισθολογικά, συνθήκες κλπ)”.

Υπάρχει, άλλωστε, όπως πρόσθεσαν τα μέλη του Σωματείου “μεγάλη πείρα από την εμπλοκή των εργολάβων τα νοσοκομεία από τη μείωση του επιπέδου των υπηρεσιών, την απασχόληση των εργαζομένων από την πλευρά τους με άθλιους όρους(εντατικοποίηση, απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση), την επέκταση της αβεβαιότητας και της ομηρίας σε ακόμη μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων”.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γ. Σκόκας που παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται “για μια μεθόδευση που πατάει στις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΥ κι έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά τη συνέχεια της πολιτικής που μετατρέπει την Υγεία του λαού σε ακόμη πιο ακριβό εμπόρευμα και παράλληλα τον εργασιακό μεσαίωνα και για τον Κλάδο των Νοσηλευτών. Επιβεβαιώνεται και με αυτή την εξέλιξη πως η κυβέρνηση θέλει εργαζόμενους φθηνούς, ευέλικτους ώστε να μην αποτελούν κόστος στη λειτουργία των Νοσοκομείων με Ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια”.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΛ επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στην Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω