Ένα εκλογικό αποτέλεσμα όπου ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να αισθάνεται τόσο νικητής, όσο και ηττημένος, ήταν το χθεσινό για την ανάδειξη του νέου ευρωκοινοβουλίου.

Στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας, η Νέα Δημοκρατία τερμάτισε πρώτη και στους επτά Δήμους, όμως η εκλογική της επίδοση ήταν η «χειρότερη» από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Οι επιδόσεις των υπόλοιπων κομμάτων είχαν ως εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέταρτος σε πέντε Δήμους! Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγιάς, Ελασσόνας, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων, τρίτος στον Δήμο Κιλελέρ και δεύτερος στον Δήμο Λαρισαίων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο στους Δήμους Ελασσόνας, Κιλελέρ και Τεμπών και τρίτο στον Δήμο Αγιάς, Λαρισαίων, Φαρσάλων και Τυρνάβου.

Το ΚΚΕ είναι δεύτερο κόμμα στους Δήμους Αγιάς και Τυρνάβου, τρίτο στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας, τέταρτο στους Δήμους Κιλελέρ και Λαρισαίων και πέμπτο στον Δήμο Φαρσάλων.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου τερμάτισε πέμπτη και στους επτά Δήμους της εκλογικής περιφέρειας Λάρισας.

Στα αξιοσημείωτα των υπόλοιπων κομμάτων συγκαταλέγεται η δεύτερη θέση της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Δήμο Φαρσάλων, με ποσοστό κοντά στο 17%. Γεγονός που αποδίδεται και στην υποψηφιότητα του Φαρσαλινού αγροτοσυνδικαλιστή, εκπρόσωπου τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Σωκράτη Αλειφτήρα.

ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Σε ότι αφορά τις υψηλότερες και χαμηλότερες επιδόσεις ανά κόμμα στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας, αυτές έχουν ως εξής:

  • Η Νέα Δημοκρατία υψηλότερη στον Δήμο Ελασσόνας με πάνω από 34,5% και χαμηλότερη στον Δήμο Αγιάς με 23,37%.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ υψηλότερη στον Δήμο Λαρισαίων με 16% και χαμηλότερη στον Δήμο Τεμπών με 10,61%.
  • Το ΠΑΣΟΚ υψηλότερη στον Δήμο Ελασσόνας με πάνω από 18,5% και χαμηλότερη στον Δήμο Λαρισαίων με περίπου 11,5%.
  • Το ΚΚΕ υψηλότερη στον Δήμο Τυρνάβου με 20,63% και χαμηλότερη στον Δήμο Φαρσάλων με 5,73%.
  • Η Ελληνική Λύση υψηλότερη στον Δήμο Αγιάς με πάνω από 9,5% και χαμηλότερη στον Δήμο Ελασσόνας με 6,7%.
  • Η Πλεύση Ελευθερίας υψηλότερη στον Δήμο Φαρσάλων με σχεδόν 17% και χαμηλότερη στον Δήμο Ελασσόνας με λίγο πάνω από 1,5%.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Καταγράφοντας αθροιστικά τις δυνάμεις των κομμάτων που πολιτικοϊδεολογικά βρίσκονται στα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, το ποσοστό που προκύπτει στη Λάρισα είναι το διόλου ευκαταφρόνητο σχεδόν 18%!

Η ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Χρίζει τέλος ιδιαίτερης μνείας η πορεία που κατέγραψε στην παρθενική της εμφάνιση η Αφροδίτη Λατινοπούλου με τη «Φωνή Λογικής» η οποία έλαβε στους Δήμους της εκλογικής περιφέρειας της Λάρισας με μεγαλύτερο αυτό στον Δήμο Λαρισαίων με περίπου 3,3%.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω