Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο ατύχημα στον σιδηρόδρομο εγγυήθηκε μέσω των δηλώσεων που έκανε από τη Λάρισα όπου βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους του ΟΣΕ για να αφουγκραστεί τα προβλήματα τους, να ενημερωθεί και να δει ο ίδιος την τηλεδιοίκηση και άλλα σημεία της πόλης που αφορούν τον σιδηρόδρομο.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Ήρθα στη Λάρισα για να συναντήσω το προσωπικό του σταθμού, κάτι που έπρεπε να είχα να κάνει από καιρό και να επισκεφθώ το κέντρο τηλεδιοίκησης και να διαπιστώσω ο ίδιος το πόσο ασφαλώς λειτουργεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως είναι η Θεσσαλία. Είναι απολύτως βέβαιο ότι με τα καινούργια συστήματα είναι αδύνατη η οποιαδήποτε πιθανότητα ατυχήματος.

Παράλληλα θα δω τις πεζογέφυρες, τα ηχοπετάσματα και τη συντήρηση του ίδιου του σταθμού, καθώς καταρρέουν κομμάτια του και πρέπει να τα προλάβουμε.

Ο σιδηρόδρομος βάλλεται στην ασφάλεια από κάποια ΜΜΕ και από διάφορες πηγές, υπάρχουν σκοπιμότητες και είναι άδικο. Με ολιγομελές προσωπικό και διπλές βάρδιες τι να πρωτοκάνουν, αλλά εγγυώμαι την ασφάλεια του δικτύου.

Πρέπει να ξαναφέρουμε πίσω τον κόσμο στα τρένα, είναι άδεια, γιατι δίνεται η εντύπωση ότι δεν είναι ασφαλές, αυτό δεν ισχύει.

Σχετικά με την αποκατάσταση της γραμμής Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα τόνισε πως οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το 2027, σύμφωωνα με τις εκτιμήσεις.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε και τα κατάλληλα ανταλλακτικά που κάποια έρχονται από το εξωτερικό, τέτοια προβλήματα δημιουργούν καθυστερήσεις. Το υπουργείο κάνει αγώνα δρόμου.

Για τις προσλήψεις σημείωσε: «50 κλειδούχοι θα περάσουν από ΑΣΕΠ, έχουμε ανάγκη σταθμαρχών. Γενικά μας λείπουν ειδικότητες. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε και διδακτικό προσωπικό».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω