Την απόφαση να εκδίδει δελτία τύπου έλαβε η δημοτική παράταξη «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον» του Δήμου Αγιάς έπειτα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό τη λεπτομερή ενημέρωση των δημοτών. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

“Η παράταξη μας, πίστη στην βασική Αρχή της για άμεση επαφή και ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Αγιάς, αποφάσισε να εκδίδει δελτία τύπου, ώστε να πληροφορείται ο κάθε δημότης, κάτοικος και επισκέπτης του Δήμου μας, όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις πραγματικές θέσεις και απόψεις όποιου συμμετέχει, ώστε να μπορεί να διαμορφώνει άποψη για το ποιόν του καθενός μας.

Στην τελευταία συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν και δυο θέματα που αποδεικνύουν το σκεπτικό της δημοτικής αρχής, το οποίο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού, θεωρούμε, ότι δε προάγει το πραγματικό συμφέρον του Δήμου.

Πρώτον, σε θέμα δωρεάν & απευθείας παραχώρησης δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξοχωρίου σε συγκεκριμένη Κοινσεπ, η άποψη της παράταξης μας ήταν ότι η περιουσία του Δήμου Αγιάς γενικώς, δηλαδή η περιουσία των δημοτών, πρέπει να διατίθεται με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για το Δήμο, ώστε το όφελος να επιστρέφει στους δημότες.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η διάθεση μέσω δημοπρασίας για μίσθωση των ακινήτων. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί αυτός ο κανόνας να μην ακολουθείται και μόνον εφόσον το κέρδος θα εισπράττεται με άλλο τρόπο (πχ με προβολή του Δήμου σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο κλπ). Στο πλαίσιο αυτό προτείναμε να προκηρυχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός-δημοπρασία για τη μίσθωση του ακινήτου.

Η άποψη της δημοτικής αρχής, η οποία πάντοτε υπερισχύει λόγω πλειοψηφίας, ήταν η δωρεάν και απευθείας παραχώρηση στην συγκεκριμένη Κοινσεπ των συγκεκριμένων αιτούντων, παρόλο που αίτηση είχε υποβάλει και άλλη ομοειδής Κοινσεπ, η οποία ουσιαστικά δεν λήφθηκε υπόψη καν .

Πραγματικά, παραμείναμε με την απορία των κριτηρίων της επιλογής εκ μέρους του κ Δημάρχου και των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι ζητήσαμε να μάθουμε τα κριτήρια, αλλά δεν ελήφθη ουσιαστική απάντηση.

Δεύτερον, για το σοβαρότατο (πρακτικά και επικοινωνιακά) ζήτημα των γαλάζιων σημαιών στο Δήμου μας, που φέτος δεν απονεμήθηκαν σε καμία παραλία μας, ζητήσαμε να λάβουμε ενημέρωση.

Ο κος Δήμαρχος ανέφερε ότι πλέον η γαλάζια σημαία είναι ένας εισπρακτικός μηχανισμός καθώς τα έξοδα φακέλου από 300 ευρώ περίπου, ανέρχονται πλέον σε 2000 ευρώ. Υποτίμησε δε το θεσμό επι της ουσίας, λέγοντας ότι τα αιτούμενα κριτήρια (καθαρά νερά, προσβασιμότητα κλπ) ούτως ή άλλως πληρούνται από το Δήμο αλλά και τις επιχειρήσεις των παράλιων…

Όμως το ζήτημα για εμάς είναι πολύ πιο σοβαρό ειδικά φέτος και την επέλευση της καλοκαιρίας Daniel .

Ειδικά φέτος, έπρεπε ο Δήμος Αγιάς να δώσει ακόμη περισσότερη προσοχή στο ζήτημα της γαλάζιας σημαίας. Ειδικά φέτος, έπρεπε ο Δήμος Αγιάς να βοηθήσει τους επιχειρηματίες της περιοχής των παράλιων να αποδείξουν ότι η θεομηνία του Σεπτεμβρίου δεν έχει

δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις παραλίες της Λάρισας που φημίζονται για τα νερά τους. Ειδικά φέτος, που τίθεται το ερώτημα στους επαγγελματίες των παράλιων για το εάν είναι όλα εντάξει με τις πλημμύρες, ο Δήμος Αγίας έπρεπε να έχει έτοιμη μια απάντηση για κάθε επιχειρηματία και για ολόκληρη την περιοχή ταυτόχρονα. Ειδικά φέτος το ούτως ή άλλως μικρό κόστος της σύνταξης φακέλου, μπροστά στα έξοδα του Δήμου μας και το που αυτά διοχετεύονται, έπρεπε να μη ληφθεί καν υπ’όψιν ώστε να υπάρξει υποστήριξη στα έσοδα του κάθε οικογενειάρχη επαγγελματία που ούτως ή άλλως δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει.

Άποψη μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός στα μεγάλα και τα συλλογικά και όχι εξυπηρέτησης στα μικρά. Ειδικά φέτος έπρεπε να είχαν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για να λάβει ο Δήμος μας γαλάζιες σημαίες.

Προφανώς υπάρχει διάσταση απόψεων!!

Οι συμπολίτες μας όμως πρέπει μα τη γνωρίζουν”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω