Γράφει ο Ανδρέας Γιουρμετάκης 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων και απευθύνεται στον κ. Μαμάκο αναφέρεται και στο πρόσωπό μου, φωτογραφίζοντάς με ως «επιχειρηματία που ξέχασε την δημοσιογραφική του ταυτότητα εδώ και χρόνια» που με «ξεσήκωσε από τις παραλίες εν μέσω θέρους, για να φτιάξω παραμύθι με δράκους και τέρατα».

Εις απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου θα τονίσω τα εξής:

Δεν έχω κανένα λόγο να αντιδικήσω με τους συναδέλφους μου του Γραφείου Τύπου του Δήμου που… δεν έχουν καταθέσει την δημοσιογραφική τους ταυτότητα και από το κλιματιζόμενο γραφείο τους στο δημαρχείο κάνουν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.

Δεν έχω κανένα λόγο να αντιδικήσω μαζί τους άλλωστε, γιατί δεν ένιωσαν αυτοί την ανάγκη να απαντήσουν στο ρεπορτάζ που δημοσίευσα την Κυριακή στο onlarissa και το οποίο διάβασε όλη η Λάρισα, αλλά ο κ. δήμαρχος, ο οποίος κρύβεται πίσω τους.

Ούτε, όμως, με τον κ. δήμαρχο θέλω να αντιδικήσω, διότι θεωρώ λογικό ένα δημοσίευμα που τεκμηριωμένα καταγράφει όσα κατέγραψα και θέτει απλώς ερωτήματα, που κατά τη γνώμη μου τον εκθέτουν, να τον ενοχλεί.

Θέλοντας να επισημάνω ότι στις 458 λέξεις της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Δήμου δεν υπάρχει ούτε μία απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε το ρεπορτάζ, ευελπιστώ ότι θα απαντηθούν στην αυριανή συνέντευξη από τον κ. δήμαρχο:

• Πώς ζητήθηκε εν μια νυκτί να εγκριθεί μία σύμβαση που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο φως και που υποχρεώνει το Δήμο Λαρισαίων να πληρώνει επί 34 χρόνια τις απλήρωτες δόσεις του δανείου του κ. Πηλαδάκη σε μια εισπρακτική εταιρεία για να μη ξοδευτεί ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ;

• Πώς γίνεται να μην συμψηφίζονται τα χρέη του κ. Πηλαδάκη στη ΔΕΥΑΛ με τα μισθώματα που πρόκειται να καταβάλλει ο Δήμος, για να ελαφρύνει τα χρέη του;

• Αν όντως η Δημοτική Αρχή ήθελε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για την «απελευθέρωση» του ΑΕΛ FC ARENA θα μπορούσε να υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση με την INTRUM και τα 55.000 ευρώ ετησίως που θα πληρώνει σ’ αυτή να τα εισπράττει ως ενοίκιο χρήσης του γηπέδου από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της ομάδας. Τότε θα εξυπηρετούσε μόνο την ΑΕΛ κι όχι τον ιδιοκτήτης της εις βάρος των οικονομικών του Δήμου.

Σ’ αυτά κι άλλα πολλά, τα οποία έθεσα στο ρεπορτάζ της Κυριακής, καλείται να απαντήσει η Δημοτική Αρχή. Όχι σε εμένα που -κατά τη γνώμη τους- μπορεί να εκπροσωπώ το χειρότερο είδος δημοσιογράφου, αλλά στην λαρισινή κοινωνία, γιατί τα ερωτήματα πλέον έχουν φύγει από εμένα και διατυπώνονται δεξιά κι αριστερά στις συντροφιές των Λαρισαίων. Αν δεν θέλει να απαντήσει ούτε στους Λαρισαίους, ας απαντήσει στο Δημοτικό Σύμβουλο Θωμά Δαούλα, που παραιτήθηκε από την ομάδα της πλειοψηφίας όταν κλήθηκε να εγκρίνει τη σύμβαση – «έκτρωμα», και στο πρώην στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ Αστέριο Χλωρό που δημοσίευσε τη δική του εκδοχή για τις φιλικές εξυπηρετήσεις: «Έτσι εξηγούνται όλα! Κοτζάμ εκλογικό κέντρο τσάμπα θα το έδινε; Έστω και αργά τα γραμμάτια εξοφλούνται!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω