Με αφορμή την καταστροφική κακοκαιρία που σάρωσε τη Θεσσαλία, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Ράπτης, επισημαίνει τη μεγάλη πολιτική σημασία της Κλιματικής Κρίσης.

«Για να μείνουν όλα ίδια, όλα πρέπει όλα να αλλάξουν», επισημαίνει ο Νίκος Ράπτης, που συμμετέχει ενεργά στον ελληνικό οικολογικό χώρο εδώ και δεκαετίες. «Ο “μετριασμός” και η “προσαρμογή” στην Κλιματική Κρίση συνθέτουν την πιο μεγάλη αλλαγή που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα -που πρέπει επιπλέον να έχει ολοκληρωθεί σύντομα, μέσα σε λίγες δεκαετίες»!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υποψήφιου με την «Πρωτοβουλία» του Δημ. Κουρέτα Νίκου Ράπτη:

«Αυτή λοιπόν θα είναι η ζωή μας από εδώ και μπρος: ένας κόσμος αβέβαιος, στον οποίο η φύση θα μας περιδινεί σε μία αλληλουχία κρίσεων, ενώ θα συνειδητοποιούμε σταδιακά πόσο ευάλωτοι και φαντασμένοι ήμασταν.

Όπως είχε πει ο Βρετανός Πρωθυπουργός το μακρινό 2007, η Κλιματική Κρίση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα στα 200 χιλιάδες χρόνια της παρουσίας της στον Πλανήτη.

Εδώ και δεκαετίες, έχουμε πάψει να ελπίζουμε πως μπορούμε να “αντιμετωπίσουμε” την Κλιματική Κρίση. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τη “μετριάσουμε” και να “προσαρμοστούμε” σε αυτή. Μετριασμός, σημαίνει να κρατήσουμε την υπερθέρμανση κάτω από τον +1.5οC, το κατώφλι του λεγόμενου “κλιματικού χάους”. Προσαρμογή, εννοούμε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που επιχειρούμε και εργαζόμαστε, στεγαζόμαστε, τρεφόμαστε, παράγουμε και καταναλώνουμε, μετακινούμαστε κ.λπ. Τα δύο συνθέτουν την πιο μεγάλη αλλαγή που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα -που πρέπει επιπλέον να είναι οικουμενική και να έχει ολοκληρωθεί σύντομα, μέσα σε λίγες δεκαετίες.

Η Κλιματική Κρίση δεν αντιμετωπίζεται άρα με φωτογραφικά ενσταντανέ πολιτικών με πολεμική εξάρτηση και φόντο τις φυσικές καταστροφές ή με λογοκοπία που σβήνει όταν το ορίσει ο “τηλεοπτικός χρόνος” ή με πολυσέλιδα, ιλουστρασιόν “σχέδια” αντιμετώπισής της.

Εάν εννοούμε να έχουν και τα παιδιά μας τη δυνατότητα να οραματίζονται τουλάχιστο έναν κόσμο με Ειρήνη, Ελευθερία και Ευημερία, καλούμαστε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- να εφεύρουμε έναν νέο πολιτισμό.

Για να μείνουν όλα ίδια, όλα πρέπει όλα να αλλάξουν».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω