Τι κι αν η χθεσινή Κυριακή ήταν σχεδόν καλοκαιρινή, τι κι αν τα κοντομάνικα και τα σορτς βγήκαν από τις ντουλάπες, ο Μάιος έχει… άλλα σχέδια από εκείνα που οι περισσότεροι υπολογίζουν. Τουλάχιστον αυτό προβλέπει ο Λαρισαίος προγνώστης καιρού Φάνης Χατζηγρίβας, σημειώνοντας μάλιστα περιπαικτικά ότι… αγνοείται ο κούκος που φέρνει την άνοιξη!

Διαβάστε τι γράφει: «Η Πρόσκαιρη, αλλά σε τοπικό επίπεδο θεαματική άνοδος της θερμοκρασίας, το διήμερο του Σαββατοκύριακου, αλλά και την Δευτέρα σε μεγάλο τμήμα της χώρας, δεν θα κρατήσει και πολύ δυστυχώς, δυσκολεύοντας κυρίως τους αγρότες στην κοπή του τριφυλλιού.

Δυστυχώς υπάρχει επιβεβαίωση των εκτιμήσεων μου, για τον άστατο και ιδιαίτερα βροχερό Μάιο και που πιθανώς θα τερματίσει στο ίδιο μοτίβο.

Θα παραμείνουμε όμως στην εκτίμηση για την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι λοιπόν από την Δευτέρα 08.05 και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα έχουμε σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, σταδιακή αλλαγή θα ξεκινήσει από τα βόρεια της χώρας μας και την Μακεδονία με θερμικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά και πιθανή επέκταση μέχρι τα βορειότερα κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας, και Ηπείρου.

Θα έχουμε και μια μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Η θερμοκρασία θα καταφέρει να ακουμπήσει στο εσωτερικό τους 24 με 27 βαθμούς σε τοπικό επίπεδο, ενώ στην Μακεδονία θα σημειώσει πτώση.

Θα σταθούμε στην περίοδο από την Τρίτη 09.05 μέχρι και τουλάχιστον το φινάλε της επόμενης εβδομάδας, καθώς εκ νέου θα ενισχυθούν οι βοριάδες, η θερμοκρασία σε σχέση με την Δευτέρα και από βορά προς νότο θα σημειώνει σταδιακή και αισθητή πτώση σε φθινοπωρινές τιμές, αλλά και παρατεταμένες βροχές, μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα ενδιάμεσα κυρίως στα νότια, ενώ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην αρχή της εβδομάδας στα νότια ηπειρωτικά, και νότιο Αιγαίο, και αξιόλογα στις ίδιες περιοχές προς το τέλος αυτής.

Αξιόλογες βροχές από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα καθ’ όλη την διάρκεια της νέας εβδομάδας.

Σε περιοχές όπου θα υπάρχουν φαινόμενα κυρίως στα βορειότερα και τη Θεσσαλία η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από 12 με 15 βαθμούς.

Θα υπάρξουν φυσικά και χιονοπτώσεις σε πολύ μεγάλα υψόμετρα εκ νέου κυρίως της βόρειας Θεσσαλίας, και Μακεδονίας ,με την πιθανότητα χαλαζόπτωσης να είναι εκ νέου αυξημένη.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν θα έχουμε με το πέρας της επόμενης εβδομάδας κάποια ουσιαστική βελτίωση και θα χρειαστεί να περιμένουμε, αλλά και τις ακριβείς περιοχές με ισχυρά φαινόμενα, κάτι το οποίο θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Αγνοείτε λοιπόν ο κούκος που θα μας φέρει την άνοιξη. ….υπομονή φίλοι μου».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω