Πρεμιέρα έγινε σήμερα Πέμπτη στις Πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα Νέα Ελληνικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη Θεσσαλία σύμφωνα με την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Βασιλική Ζιάκα, διαγωνίστηκαν σήμερα 1.832 μαθητές σε όλη τη Θεσσαλία, με ποσοστό γύρω στο 22% απόντων, μικρότερο σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικότερα σημείωσε: «Διαγωνίστηκαν σήμερα 1.832 μαθητές σε όλη τη Θεσσαλία. Είχαμε ένα ποσοστό γύρω στο 22% απόντων, μικρότερο σε σχέση με πέρυσι και αυτό μας ικανοποιεί γιατί συμμετείχαν περισσότερα παιδιά. Έχουμε 63 μαθητές οι οποίοι δίνουν προφορικά, 31 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, πέντε εξεταστική κέντρα στη Μαγνησία, τέσσερα στη Λάρισα, δύο στην Καρδίτσα και δύο στα Τρίκαλα. Όλα διεξήχθησαν ομαλά, Νέα ελληνικά σήμερα το μάθημα. Ευχόμαστε στα παιδιά να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους τις εξετάσεις τους.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι οικογένειές τους είμαστε κοντά τους, τους στηρίζουμε, έχουμε εξάλλου ενεργοποιήσει και ψυχολογική υποστήριξη για τα παιδιά από τις 30 Μαΐου μέσω του ΚΕΔΑΣΥ από το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, αλλά και από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όλη την ημέρα, είναι αναρτημένο στη διεύθυνση το δελτίο Τύπου. Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία».

Για αρκετά βατά θέματα έκανα λόγο Λαρισαίοι μαθητές. «Πιστεύω ήταν αρκετά βατό και όλοι μπορούσαν να γράψουν κάτι», δήλωσε υποψήφιος μαθητής του 7ου ΕΠΑΛ για το θέμα της έκθεσης των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ όπως ανέφερε, τα θέματα άργησαν αρκετά, γεγονός που ωστόσο δεν άγχωσε περισσότερο τους μαθητές.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω