«Ο καινούριος αξονικός τομογράφος έρχεται το επόμενο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο» τόνισε ο διοικητής του κ. Γρηγόριος Βλαχάκης μετά την θετική ανταπόκριση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους στο χρόνιο αίτημα διοίκησης, εργαζομένων, τεχνικής υπηρεσίας και ανθρώπων του Ακτινολογικού Τμήματος.

«Το επόμενο στάδιο είναι η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου τις επόμενες ημέρες να εγκαταστήσουμε ένα σύγχρονο αξονικό τομογράφο» τόνισε, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργούσε ο προηγούμενος λόγω της επιβάρυνσης που είχε υποστεί.

Όπως σημείωσε, μετά την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου, «ο προγραμματισμός μας περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. Το Ακτινολογικό Τμήμα έχει να παρουσιάσει πολλές καινοτομίες». Μεταξύ αυτών, θα είναι η μετατροπή του σε Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης, είπε.

Υπενθυμίζεται πως ο προϋπολογισμός της προμήθειας του αξονικού τομογράφου, με την εξασφαλισμένη διετή δαπάνη συντήρησης, ανέρχεται στις 490.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και προέρχεται από κονδύλια της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Siemens.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του: 

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω