Στο Κλειστό Γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου με εισηγήτρια την κα Ζαρκατζιά Γιάννα, γυμνάστρια στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου.

Το βιωματικό σεμινάριο οργανώθηκε από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Προσχολικής Αγωγής Παπαδημητρίου Αρτέμιδα και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Προσχολικής Αγωγής.

Η ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων και η εμπλοκή των παιδιών σε κινητικά παιχνίδια αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού προσχολικής αγωγής, αφού του παρέχει το πλαίσιο μέσω του οποίου μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες και να δώσει ευκαιρίες εξάσκησης των παιδιών στους διάφορους τομείς ανάπτυξης, επιτυγχάνοντας το θεμελιώδη σκοπό της εκπαίδευσης που είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη του παιδιού. Με οδηγό την κίνηση, το παιχνίδι, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα οι νηπιαγωγοί προσέγγισαν τις πρωτομαθηματικές έννοιες.

Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα Αλεβίζου Δήμητρα και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής κα Δημητρίου Ελένη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω