«Από την απόλυτη κόλαση, στον απόλυτο παράδεισο θα βρεθούμε το διήμερο Τετάρτης προς Πέμπτη καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα εισέλθουν στον ελλαδικό χώρο αιφνίδια και σχετικά γρήγορα κατεβάζοντας τις θερμοκρασίες ακόμη και 10 με 13 βαθμούς σε σχέση με τα νούμερα της Τετάρτης» σημειώνει ο Λαρισαίος προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας.

Και προσθέτει ότι «Δεν φαίνεται όμως αυτή η ψυχρή μεταφορά να καταφέρνει να συνδυαστεί ανάλογα ώστε να έχουμε και κάποιες εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

Θα λέγαμε πολύ λίγα πράματα σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας. Κατά τα αλλά απλό ξερόβορι.

Θα πάρουμε όμως σχετικά καλή ανάσα μετά από τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών, που θα φτάσει τελικά τις 15 ημέρες, νούμερο φυσικά ρεκόρ.

Στην δεύτερη φάση (Κυριακή) είχαμε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες όπως πάρα τρίχα 47 βαθμοί σε Γύθειο (46.5), Κρανίδι και Άμφισσα 46 , Καλαμάτα 45.5, Λάρισα και Θήβα 44.5!

Φυσικά πάρα πολλές ήταν οι περιοχές από βορά μέχρι την Κρήτη που ήταν στα όρια του ισχυρού Καύσωνα, μεταξύ 42 και 45 βαθμών Κελσίου υπό σκιά.

Πάμε να δούμε όμως τι περιμένουμε την Νέα εβδομάδα.

Μετά την πρόσκαιρη αλλά επικίνδυνη από πλευράς ανέμων πτώση που θα έχει η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιώτικα του Αιγαίου την Δευτέρα, άγριες διαθέσεις αλλά ευτυχώς για 2 ημέρες θα μας δείξει ο καιρός την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, καθώς ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες θα μας προσεγγίσουν από τα δυτικά.

Υπάρχουν διάφορες σε σχέση με τον καύσωνα που μας πέρασε ,καθώς θα έχουμε σχετικά ανεβασμένη υγρασία, κάνοντας την αίσθηση για παραπάνω, αλλά και ελαφρά μεταφορά σκόνης.

Ιδιαίτερα υψηλές εκ νέου οι θερμοκρασίες ακόμη και το βράδυ, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και μέσα στο πλαίσιο των 30-35 βαθμών.

Την Τρίτη οι περιοχές όπου θα δοκιμαστούν περισσότερο είναι η Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Στερεά. Οι δε υψηλότερες που περιμένουμε στη χώρα και κυρίως στις άνω περιοχές 44 με 46 βαθμούς.

Την Τετάρτη δεν αλλάζει κάτι μέχρι το απόγευμα αργά όπου και θα αρχίσει μια σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία σε Θεσσαλία, Στερεά και γενικώς κυρίως ανατολικές περιοχές, θα φτάσει τους 44 με 46 ,ίσως τοπικά και 47 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα μας δώσει την αίσθηση ότι ανοίξαμε το κλιματιστικό, καθώς σε σχέση με την Τετάρτη Σε αρκετές περιοχές θα πέσει ακόμη και 10 με 13 βαθμούς Κελσίου ,συνοδεία ισχυρών βοριάδων. Δεν φαίνονται από βροχές κάτι το ιδιαίτερο για την ώρα, και ο ήλιος θα κυριαρχεί σε μεγάλο κομμάτι της χώρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια στους 32 με 34 βαθμούς, και στα υπόλοιπα 33 με 37 .

Την Παρασκευή αρκετή ηλιοφάνεια, και ευχάριστος καιρός με την θερμοκρασία στα βόρεια στους 30 με 33 βαθμούς, και στα υπόλοιπα 32 με 35 .

Το Σάββατο μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και νότια με τιμές περίπου στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Μια από τα ίδια και την Κυριακή με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και νέα πολύ μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό, φτάνοντας τους 38 βαθμούς, ίσως τοπικά και 39.

Να δούμε λοιπόν πόσο θα κρατήσει το διάλειμμα, και αν τελικά ο Αύγουστος που θα μπει θα έχει πιο θερμές διαθέσεις.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω