Την τελευταία του ημέρα στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διανύει αύριο ο διοικητής Γρηγόρης Βλαχάκης, η θητεία του οποίου λήγει σύμφωνα με το ΦΕΚ διορισμού αύριο και δεν έχει ακόμα ανανεωθεί, όπως συνέβη με τους υπόλοιπους διοικητές των νοσοκομείων στις αρχές του χρόνου και ενόψει των εθνικών εκλογών.

Παρεμβάσεις από πολιτικούς και υγειονομικούς παράγοντες για ανανέωση έχουν γίνει όπως είναι φυσικό, καθώς η διαδικασία επιλογής νέων διοικητών δεν έχει ξεκινήσει, αλλά εάν τελικώς η θητεία του δεν ανανεωθεί θα αποχωρήσει και τη θέση του στη διοίκηση θα αναλάβει προσωρινά ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας παθολόγος Κώστας Καρακούσης.

Στην περίπτωση αυτή θα είναι ο δεύτερος διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας που θα αναλάβει τη διοίκηση του νοσοκομείου – είχε προηγηθεί ο διευθυντής της ΜΕΘ Απόστολος Κομνός, που ανέλαβε μετά την παραίτηση του Χαρ. Μπαλή για να παραδώσει στον σημερινό διοικητή Γρηγόρη Βλαχάκη.

Μπορεί οι υπόλοιποι διοικητές να ανανέωσαν τη θητεία τους, αλλά κανείς δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρος καθώς η ανανέωση αφορά μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής διοικητών, για την οποία πάντως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της.

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να παρακολουθεί συγκεκριμένες παραμέτρους στη λειτουργία των νοσοκομείων, με τους γνωρίζοντες να θεωρούν ότι σε πέντε κρίσιμα πεδία θα αξιολογούνται οι νυν και οι από μενοι διοικητές του ΕΣΥ. Ράντζα, ΤΕΠ, Γραφεία Παραπόνων, Νοσοκομειακές λοιμώξεις και οικονομικά των νοσοκομείων θα κρίνουν και την καθημερινότητα των που Απών, αλλά και την παραμονή των διοικητών στις θέσεις τους.

Παράμετροι υπό παρακολούθηση από το γραφείο χωρίς να αποκλείει κανείς και τη δια ζώσης ενημέρωση με προγραμματισμένες) επισκέψεις αλλά και εφόδους του νέου υπουργού.
Και επειδή ο υπουργός κατάγεται ως γνωστό από την Ημαθία, πόσο δύσκολη μ ρεί να είναι μια έφοδος σε κάποιο νοσοκομείο της Λάρισας καθοδόν για τη γενέ τερα; Τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, περίοδος διακοπών είναι, ποιος μπορεί να το αποκλείσει.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία (Δ. Κατσανάκης)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω