Σε ψηφιακό περιβάλλον θα κινηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ το Fashion City Outlet, διοργανώνοντας ανοιχτά εργαστήρια ρομποτικής και κώδικα για παιδιά ηλικίας 7 – 16 ετών.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του μεγάλου εμπορικού κέντρου της Θεσσαλίας που θα υλοποιηθεί με την καθοδήγηση και επιστημονική ευθύνη της εξειδικευμένης ομάδας δράσεων STEAM και εκπαιδευτικής ρομποτικής «TALOS», του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» και τη συνεργασία του οργανισμού «Eduact», του «Esero Greece», και του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αναλυτικά:

  • Παιδιά μικρής ηλικίας, 6 έως 9 ετών, θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες της ρομποτικής, της μηχανικής και των ευρύτερων τεχνολογιών ελέγχου.
  • Λίγο μεγαλύτερα παιδιά, 9 έως 16 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν, να ολοκληρώσουν και να βελτιώσουν μία κατασκευή, με σκοπό να εκτελέσει διάφορες αποστολές σε περιβάλλον πίστας ρομποτικής με τη βοήθεια εξειδικευμένων εμψυχωτών.
  • Παιδιά πάνω από 13 ετών θα έρθουν σε επαφή με ειδικό υπολογιστή και αισθητήρες, γράφοντας κώδικα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Κάντε προεγγραφή στα δίωρα εργαστήρια (7-16 ετών) εδώ ή έλα να γνωριστούμε από κοντά στις ανοιχτές δραστηριότητες!

Σας περιμένουμε

Fashion City Outlet 4o χιλιόμετρο Λεωφόρου Καραμανλή

41335 – Λάρισα Τηλ. 2410 671717

www.fashioncity-outlet.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω