Νέο αυτοχρηματοδοτούμενο αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής ξεκινά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 7 Οκτωβρίου. Το τμήμα θα υποδεχθεί 40 αλλοδαπούς φοιτητές στη Λάρισα. Πρόκειται για το πρώτο ξενόγλωσσο τμήμα στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο και το τέταρτο κατά σειρά, μετά τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Κρήτης.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 300-400, λειτουργεί στη Λάρισα από το 1985. Όσο για το νεοσύστατο αγγλόφωνο Τμήμα, θα λειτουργεί παράλληλα με το αντίστοιχο ελληνόφωνο, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Θεόφιλος Καραχάλιος Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Λάρισας

Αναφορικά με την προέλευσή τους, οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι φοιτητές Ιατρικής θα έλθουν από την Κύπρο αλλά θα υπάρχουν, επίσης, φοιτητές από τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία καθώς και ένας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά 350 ενδιαφερόμενοι από 19 χώρες του κόσμου υπέβαλαν αίτηση στη σχολή. Από αυτούς οι 172 πληρούσαν τα κριτήρια και έδωσαν εξετάσεις πανελλαδικού τύπου και στη συνέχεια επιλέχθηκαν με συνέντευξη 40 άτομα, δήλωσε ο Δημήτρης Μπογδάνοςκαθηγητής Παθολογίας.

Τα δίδακτρα του αγγλόφωνου Τμήματος Ιατρικής ανέρχονται σε 12.000 € ετησίως.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω