Την έγκριση προς την επιτροπή Ονοματοδοσίας – Μετονομασίας Οδών και Πλατειών του Δήμου Καρδίτσας να συζητήσει τα αιτήματα πολιτών, έδωσε το Δημ. Συμβούλιο Καρδίτσας.

Πρόκειται πάντως για μια άκρως…γραφειοκρατική διαδρομή που πραγματικά απορεί κανείς για τις διαδικασίες. Αρχικά το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας, εν συνεχεία η Επιτροπή θα πάρει τις αποφάσεις της και θα εισηγηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο, ακολούθως το Τοπικό Συμβούλιο θα αποστείλει την πρότασή του στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια θα ξαναστείλει την εγκεκριμένη εισήγηση στο Τοπικό Συμβούλιο, που με τη σειρά του θα εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις τελικές αποφάσεις.
Μεταξύ των εννέα προτάσεων που θα συζητήσει η επιτροπή συμπεριλαμβάνεται η αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνόπυργου με την οποία ζητά την ονοματοδοσία ενός κεντρικού δρόμου της πόλης σε οδό ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΣΙΟΥΦΑ καθώς και η αίτηση συμπολίτη μας με την οποία ζητά την μετονομασία της πλατείας ΑΚΑΔΗΜΊΑΣ σε ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΙΟΥΦΑ.
Επίσης το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας αποφάσισε να προτείνει στην επιτροπή ονοματοδοσίας του Δήμου Καρδίτσας να δοθεί το όνομα του ιατρού Ευσταθίου Μπαθρέλλου σε κάποια οδό της πόλης.

Περισσότερα Εδω