Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21». Όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει το υπ. Προστασίας του Πολίτη, η δοκιμή έγινε σε δύο φάσεις, σε διάστημα πέντε λεπτών, με τις σειρήνες να χτυπάνε και στη Λάρισα αρχικά στις 11:00 για την έναρξη του συναγερμού, έχοντας χρονική διάρκεια 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και έπειτα στις 11:05 οπότε και ήχησε η σήμανση λήξης συναγερμού με χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Οι Λαρισαίοι στο κέντρο της πόλης έχοντας ενημερωθεί για την άσκηση δεν ανησύχησαν και συνέχισαν κανονικά τις δουλειές τους, γνωρίζοντας πολύ καλά τον σκοπό της δοκιμαστικής ενεργοποίησης των σειρήνων συναγερμού.

Σημειώνεται πως η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», άρχισε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Δείτε τα βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω