Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο Basketball Champions League γνώρισε η ΑΕΚ, αυτή τη φορά από την Τρεβίζο με σκορ 92-77 στα Άνω Λιόσια.

Η «Ένωση» είχε για κορυφαίο τον Ίαν Χάμερ με 22 πόντους όμως για ακόμη μια φορά παρουσίασε «προβληματική» εικόνα στο παρκέ. Πλέον τα περιθώρια στενεύουν και οι αγώνες κόντρα στην Ρίγα αποκτούν χαρακτήρα τελικών.

Το ματς

Το ξεκίνημα για την ομάδα του Στέφανου Δέδα ήταν πολύ κακό. Η Τρεβίζο είχε τον έλεγχο του ρυθμού από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν άργησε να πάρει μια καλή διαφορά. Με ένα μικρό σερί η ΑΕΚ κατάφερε να πλησιάσει στο τέλος του πρώτο δεκαλέπτου αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Η ευστοχία των Ιταλών στο δεύτερο δεκάλεπτο (8/11 σουτ) αλλά και η κυριαρχία στα ριμπάουντ (έντεκα έναντι μόλις τεσσάρων) τους οδήγησαν σε διψήφιες διαφορές. Με τον Χένρι Σιμς να «οργιάζει» κάτω από το καλάθι της «Ένωσης», η Τρεβίζο πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 14 πόντων (50-36).

Με πρωταγωνιστές τους Βαουλέτ και Κολόμ, οι γηπεδούχοι έκαναν μια σημαντική προσπάθεια επιστροφής στη διεκδίκηση του ματς στην τρίτη περίοδο. Παρόλα αυτά η ομάδα του Μασιμιλιάνο Μενέτι κρατήθηκε σε ένα προβάδισμα 6-9 πόντων για αρκετή ώρα. Η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά δεν βρήκε τα σουτ που χρειαζόταν για να «επανέλθει» και έτσι οι ψύχραιμοι Ιταλοί έφυγαν με το «διπλό» από τα Άνω Λιόσια. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Σίμς ο οποίος πέτυχε 31 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ και είχε 4 τάπες σε 27:03 λεπτά στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 36-50, 60-65, 77-92.

Οι διαιτητές: Κόντε, Σαράπα, Γιάκομπς.

ΑΕΚ (Στέφανος Δέδας): Κολόμ 17, Μπόγρης, Πετρόπουλος 5, Ανγκόλα, Φιλιππάκος 2, Γέλοβατς 18, Παππάς, Γκρίφιν, Καρλής, Μαυροειδής 4, Βαουλέτ 9, Χάμερ 22.

Τρεβίζο (Μασιμιλιάνο Μενέτι): Ράσελ 14, Φαγκιάν, Μπορτολάνι 17, Ίμπρο, Κασάριν, Τσίλο, Σιμς 31, Σοκολόφσκι, Ντίμσα, Τζόουνς 2, Ακέλε.

Περισσότερα Εδω