Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα επισημαίνονται τα εξής:

«Τα κροκοδείλια δάκρυά και οι ανέξοδες υποσχέσεις του Αλ. Τσίπρα για τα οξυμένα προβλήματά των αγροτών δεν μπορούν να πείσουν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ , όπως και η ΝΔ, υπηρετεί την πολιτική που τους ξεριζώνει από τη γη τους.

Για παράδειγμα, για τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα που έχουν στραγγίξει το εισόδημα των βιοπαλαιστών της υπαίθρου, μπορεί να κατήγγειλε με σφοδρότητα την κυβέρνηση της ΝΔ που ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ και να μοίρασε υποσχέσεις για ουσιαστικές μειώσεις και πλαφόν στο αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα, έκρυψε όμως ότι οι αυξήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης» ανάπτυξης, που φέρουν την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγικές επιλογές που μαχητικά υπερασπίζεται και εγγυώνται τη διαιώνιση της ενεργειακής φτώχειας για το λαό.

Οι ανέξοδες υποσχέσεις του για το αγροτικό πετρέλαιο δεν ήταν παρά προσπάθεια να ξεχαστεί ότι η επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο κόπηκε με το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε και από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, βυθίζοντας χιλιάδες αγρότες στην απόγνωση.

Οι χαμηλές τιμές με τις οποίες αρπάζουν οι εμποροβιομήχανοι τα αγροτικά προϊόντα οφείλονται στην «ελεύθερη αγορά» της «ευνομούμενης κοινωνίας», που την προσκυνάνε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου.

Οι αγρότες θυμούνται τις συχνές καταστροφές στην παραγωγή τους, αφού ούτε με τη δική του κυβέρνηση ούτε με τη σημερινή της ΝΔ προχώρησαν τα έργα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικά, αντιπλημμυρικά), καθώς αυτά θεωρούνται “μη επιλέξιμα” από την ΕΕ.

Επιπλέον, ο σημερινός κανονισμός του ΕΛΓΑ, για τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας έταξε αλλαγή, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, υπάρχει από το 2011 και διατηρείται μέχρι σήμερα με όποιον πέρασε από το κυβερνητικό τιμόνι.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο και τη μετατροπή της Λάρισας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εις βάρος άλλων λαών που μετατρέπει το λαό σε θύμα και στόχο αντιποίνων, αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Άλλωστε η πολιτική εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, δίνοντας στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς αέρα, γη και θάλασσα και στέλνοντας όπλα και στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων, έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του αμερικανοΝΑΤΟικού τόξου, που διαπραγματεύθηκαν, υπέγραψαν, ψήφισαν και υλοποιούν τις συμφωνίες με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για τις βάσεις.

Η εμπλοκή όχι μόνο δεν χωρίζει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα αποτελεί και συγκολλητική ουσία για τα κάθε λογής κυβερνητικά σενάρια, ώστε η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση να πάει ένα βήμα πιο πέρα τον επικίνδυνο αυτόν σχεδιασμό, στη νέα φάση των ανταγωνισμών που βρισκόμαστε.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν γιατί κατέφυγε και σε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, με τον Αλ. Τσίπρα να φτάνει να αποκαλεί τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, “τσοπάνη”. μιλώντας για «πρόβατα». Δεν λέμε, δικαίωμά τους να «ξύνονται στην γκλίτσα», αλλά καρφώνονται και εκτίθενται ολοένα και πιο πολύ σε προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους που τους γυρνάνε την πλάτη. Αυτό είναι και το άγχος τους: Πώς θα αντιμετωπίσουν όσους τους πήραν χαμπάρι και τους εγκαταλείπουν, προσεγγίζοντας με τιμιότητα το ΚΚΕ. Τον φόβο του …τσοπάνη τον έχουν σίγουρα κι αυτό δεν κρύβεται. Οσο για τις υπόλοιπες χυδαιότητες, πραγματικά δεν ξέρουμε ποιος γελάει πιο πολύ όταν ακούει για «αριστερή κυβέρνηση» και «εργασιακά δικαιώματα»: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, ο Αντώναρος ή …ο Σολτς;

Ο λαός της Λάρισας έχει πείρα και μνήμη και μπορεί με τους αγώνες του και την ψήφο του στο ΚΚΕ στις 21 Μάη να βάλει ισχυρές βάσεις για να δυναμώσει η πάλη του ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση αυτή κι αν έχει.

Ειδικά οι νέοι που έκαναν το βήμα στις φοιτητικές εκλογές, βγάζοντας ξανά πρώτη την Πανσπουδαστική, μπορούν στις βουλευτικές εκλογές να δυναμώσουν το ΚΚΕ, τη μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή.

Μόνοι τους και όλοι μας. Στις 21 Μάη με δυνατό ΚΚΕ, κάνουμε την έκπληξη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω