Σημαντική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Άρτιο κατά παρέκκλιση» που έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Ενός βιβλίου περίεργου και ταυτόχρονα πολυφωνικού, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο συγγραφέας του Θωμάς Ψύρρας.

«Το μεγαλύτερό του μέρος είναι ένας μονόλογος ενός Θεσσαλού αγρότη, ο οποίος μπλέκεται σε μια δικαστική περιπέτεια, με την οποία έρχεται αντιμέτωπος με τοπικά δίκτυα συμφερόντων, με ολόκληρο το σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Αγωνίζεται να βγάλει άκρη μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Στην πραγματικότητα είναι ένα βιβλίο – ηθογράφημα της της μεταπολιτευτικής κοινωνίας, και ταυτόχρονα ένα βιβλίο βαθιά οικολογικό και πολιτικό» συμπλήρωσε ο κ. Ψύρρας.

Δείτε βίντεο:

Για το βιβλίο μίλησαν ο Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η θεατρολόγος κα Μαρία Παπουτσή. Την παρουσίαση διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε το 1954 στον Τύρναβο της Θεσσαλίας. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε εκδότης του εκπαιδευτικού περιοδικού Σημείο, µέλος της ομάδας του περιοδικού Αυτό και του περιοδικού Γραφή.

Μελέτες και άρθρα του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Γραφή, Σημείο, Αντί και στις εφημερίδες Ελευθερία, Αυγή, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή. Κείμενά του ανθολογήθηκαν στα σχολικά βιβλία των νέων ελληνικών.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω