Τις δύσκλολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν επισημαίνουν οι εργαζόμενοι της e-Food στη Λάρισα, ζητώντας μέτρα προστασίας. Η ανακοίμνωση:

“Τις μέρες που διανύουμε καθώς και τις επόμενες, η θερμοκρασία στην πόλη της Λάρισας θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και πολύ υψηλότερες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές στην χώρα. Οι συνάδελφοι διανομείς θα είναι εκτεθειμένοι σε επικίνδυνες στην καλύτερη περίπτωση που θα μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε, συνθήκες εργασίας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους, πως είναι σε ισχύ η υπουργική απόφαση για την παύση εργασιών τις ώρες καύσωνα.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το χρονικό περιθώριο όπου η διανομή θα απαγορευτεί, θα χρειαστεί να είναι συγκεκριμένο για την τοποθεσία που τίθεται σε εφαρμογή.

Στην πόλη μας, με βάση και τις καιρικές προβλέψεις τις επόμενες ημέρες, από νωρίς το μεσημέρι θα φθάσει τους 44 βαθμούς και ενδέχεται μέχρι τις 19:00 το απόγευμα να μην πέσει από τους 40!

Προτού βρεθούμε μπροστά σε ακόμα ένα εργατικό ατύχημα, καλούμε την εταιρεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ώστε να προστατέψει τους συναδέλφους μας στις ώρες του καύσωνα!

Κανένας συνάδελφος να μην διακινδυνέψει την ακεραιότητα του, να ληφθούν άμεσα μέτρα και για τους συναδέλφους όπου εργάζονται υπό το καθεστώς συνεργασίας (freelance) ώστε να μην χάσουν το μεροκάματο τους.

Τις ώρες λειτουργίας να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την καταπόνηση από τον καύσωνα, όπως παροχή δροσερού νερού και τακτικότερα διαλείμματα επί πληρωμή εάν χρειαστεί.

Ζητάμε με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ να διενεργηθούν άμεσα έλεγχοι σχετικά με την τήρηση των μέτρων και την προστασία των εργαζομένων!

Το σωματείο μας θα βρίσκεται σε εγρήγορση και θα σταθεί πλάι στους συναδέλφους αυτές τις δύσκολες μέρες ώστε να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα!’.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω