Μοιράσου το αρθρο!

Άμεσες λύσεις ζητούν οι κάτοικοι για τα δυστυχήματα που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην ευθεία πριν το Διμήνι και για το λόγο αυτό έκαναν πορεία με αυτοκίνητα και δίκυκλα στο Δημαρχείο Βόλου, όπου συναντήθηκαν αρχικά με τον γραμματέα και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Αχ. Μπέο, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία να κλείσει ραντεβού με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και να ενημερώσει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο γραφείο του δημάρχου σημειώθηκε κόντρα μεταξύ του Α. Μπέου και του πρώην δημάρχου Αισωνίας Δημήτρη Καντόλα, με αλληλοκατηγορίες εκατέρωθεν του πρώτου για τις παρανομίες που έχουν γίνει επί σειρά ετών στην περιοχή και του δεύτερου για το ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν έκανε το παραμικρό για το Διμήνι.

«Πήγαινε να ταΐσεις γουρούνια»

Ο κ. Καντόλας ανέφερε ότι υπάρχει σχετική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την περιοχή, ο δήμαρχος του επιτέθηκε, τον κατηγόρησε για λαϊκιστή και του είπε ότι επί οκτώ χρόνια που ήταν δήμαρχος δεν έκανε τίποτα και εκμεταλλεύεται τον πόνο τον ανθρώων για να κάνει λαϊκισμό και πολιτική. και ο Δήμαρχος τον κατηγόρησε για λαϊκιστή.
“Άντε φύγε από εδώ λαϊκιστή. Εδώ πέθανε ένα νέο παιδί. Άντε πήγαινε να ταΐσεις γουρούνια. Γι αυτό είσαι”, του είπε ο Αχ. Μπέος, ενώ με παρέμβαση των ψυχραιμότερων κατοίκων, η κατάσταση ηρέμησε.

Μετά τη συνάντηση με τους κατοίκους ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι σε μια στιγμή θλίψης και πόνου δε έμαθε να εκμεταλλεύεται και να πατάει εκεί και σ’ αυτές τις περιπτώσεις όσο λιγότερο μιλάει κάποιος τόσο καλύτερα είναι.
«Όμως είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, επί σειρά ετών και δεν θα ρίξω τις ευθύνες κάπου. Εάν και εφόσον μπορούμε να συμβάλλουμε στο να βρεθεί μια λύση, γιατί πραγματικά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω, πως σχεδιάστηκε ο δρόμος, πως επέτρεψαν να επεκταθούν παράνομα σπίτια, εργοστάσια, βιοτεχνίες κλπ. να επεκταθούν και να υπάρχουν μεγάλες παραβάσεις», τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι επί χιλιόμετρα δρόμου δεν υπάρχει πεζοδρόμιο να περπατήσει κάποιος, σε σημεία υπάρχει φωτισμός και σε άλλα όχι.
Ο ίδιος είπε ότι σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ίσως κάποιες προτάσεις των πολιτών, θα έχουν συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη, θα επικοινωνήσει και με τον κ. Αγοραστό, για να εξεταστεί τι λύσεις μπορούν να δοθούν.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο δυστυχήματα και ατυχήματα γίνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο και δεν πρέπει να θυμόμαστε τότε τα προβλήματα, αλλά να δίνουμε λύσεις πριν συμβούν και άλλα και θα γίνει ότι είναι ανθρώπινο δυνατόν.

Μηχανοκίνητη πορεία και μαύρες σημαίες
Δεκάδες κάτοικοι και κυρίως φίλοι του 17χρονου Θανάση Τσιτσόγλου που χάθηκε στο δυστύχημα της περασμένης Δευτέρας, συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 8.30 το πρωί στο σημείο του δυστυχήματος στον Σαμπάναγα, όπου κρατούσαν πανό, μαύρες σημαίες και στις 8.40 ξεκίνησαν με δίκυκλα και αυτοκίνητα μηχανοκίνηση πορεία προς το Δημαρχείο Βόλου, όπου έφτασαν σύντομα, καθώς η Τροχαία άνοιγε τον δρόμο για να περάσουν.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε αρχικά με τον γραμματέα Στέλιο Διαμαντίδη και αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο Δημαρχείο πήγε ο Αχ. Μπέος, που τους προσκάλεσε στο γραφείο του.
Οι κάτοικοι του εξήγησαν το πρόβλημα και ζήτησαν να απαγορευτούν τα φορτηγά στο Διμήνι και να δώσει λύση ο Δήμος και η Περιφέρεια σε προβλήματα όπως του φωτισμού και των πεζοδρομίων, ώστε να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι ίδιοι να μην φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους.
Στο Δημαρχείο έγινε γνωστό ότι η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη απουσιάζει εκτός Βόλου κι ο Δήμαρχος ανέλαβε να κλείσει ραντεβού στους κατοίκους από βδομάδα και να την επισκεφθούν όλοι μαζί.

«Να είναι το τελευταίο θύμα»
Η γιαγιά του Θανάση Σοφία Τσάγγαρη, συνοδευόμενη από την αδελφή του 17χρονου, εμφανώς συγκινημένη και ακόμη σοκαρισμένη από την απώλεια του εγγονού της είπε ότι η ίδια των μεγάλωσε.
«Θέλουμε είναι το τελευταίο θύμα σε αυτόν τον δρόμο. Να δώσουν κάποια στιγμή προτεραιότητα και στον δρόμο Διμηνίου γιατί άλλα συμβάντα ακούγονται κι άλλα όχι. Καθημερινά γίνονται ένα σωρό τροχαίο γίνονται. Στο σημείο δεν υπάρχουν φανάρια, στύλοι φωτισμού και φοβόμαστε από τη γέφυρα να πάμε σπίτια μας», επισήμανε.
Η Κωνσταντίνα Ξυδά εκπρόσωπος των κατοίκων ζήτησε ο δήμαρχος να ασχοληθεί με την περιοχή. “Ζητάμε ο δήμαρχος να ασχοληθεί και με εμάς. Ο Βόλος δεν είναι μόνο το κέντρο του Βόλου, εκδηλώσεις, φωτάκια και τραγούδια. Ζητάμε να ενδιαφερθεί κι εμάς. Να είναι δίπλα μας. Να είναι η τελευταία φορά που φοράμε μαύρα”, τόνισε.

Περισσότερα Εδω